ZF: Brandul Praktiker a revenit la Omer Süsli

Via: Newmoney.ro

Grupul britanic Kingfisher, unul dintre liderii pieţei de bricolaj şi amenajări interioare din Europa şi compania-mamă a Brico Depôt România, a plătit circa 16 milioane de euro, în 2018, pentru achiziția magazinelor Praktiker România de la Omer Süsli.

Unitățile Praktiker au fost transformate în magazine Brico Depôt, acesta fiind cel de-al doilea proces de rebranding pe care britanicii l-au derulat pe plan local, după ce în 2013 au achiziționat cele 15 magazine Bricostore de la familia franceză Bresson și le-au pus sigla Brico Depôt.

    La nici un an de când se des­păr­țea de Praktiker, Süsli deschidea o nouă afacere în retail, o rețea de magazine cu produse pentru casă și grădină sub denumirea Homelux.

    Antreprenorul de origine turcă nu este însă la prima tranzacție de vânzare. În 2016, el a vândut fabrica de cărămizi de la Buzău a firmei Search Chemicals, pe care o controlează, către producătorul austriac de cărămizi Wienerberger.

    Venit aici la începutul anilor ’90, Süsli a înființat mai multe companii: Romtextil (producător de fire, fibre, polistiren şi altele), Search Chemicals (materiale de construcții), Astek (vopsea), Prefab Construct (fabrică de cărămizi).

    TOP 5 jucători pe piața de bricolaj

    Cele mai mari zece companii de pe piața locală de bricolaj au rulat în 2018 afaceri cumulate de peste 12 miliarde de lei (2,6 mld. euro).