verighete

3 Sfaturi practice pe care ai fi vrut să le cunoști înainte să-ți alegi verighetele

Le cumperi pentru toată viața sau, cel puțin, așa se presupune. Le porți zi de zi până când te incomodează și ajung să-ți strângă degetele ca într-o menghină. Dacă și tu ai trecut prin experiența aceasta atunci e clar că ți-ai fi dorit să ne citești articolul mai din timp. Recomandă-l unei prietene / unui prieten care urmează să se căsătorească, în așa fel încât să evite situațiile prin care ai trecut tu. Dacă urmează să te căsătorești, atunci clar trebuie să citești articolul nostru.

Verighetele de aur nu sunt o alegere dificilă, nu trebuie să-ți dea bătăi de cap. Pe de altă parte, sunt singurele obiecte cu care rămâi după nuntă: rochia de mireasă se duce, aranjamentele florale la fel, iar despre locație nu mai vorbim… e închiriată doar pentru o seară.

Hai să vedem care sunt sfaturile pe care vrem să ți le transmitem, ca atelier de producție a verighetelor din aur. La IONA lucrăm toate verighetale din aur în atelierul nostru din București, așa că ai siguranța unui produs de calitate, știi unde ne găsești și beneficiezi de întreținere gratuită toată viața.

1. Nu face rabat de la confortul interior

Cum arată o pereche de verighete de aur cu confort interior ? Sunt acele verighete care au marginile mai rotunjite și o formă ușor bombată la interior. Aceste finisaje sunt realizate nu cu scop estetic, ci funcțional. Atunci când degetele îți se umflă, când reții apa în corp sau pe timpul unei sarcini, verigheta cu confort interior nu te mai strânge. Acel “bombeu” acționează ca un drenaj limfatic, la o scară mult mai mică, bineînțeles.

Confortul interior nu face magie. Totuși, dacă ai probleme mari cu retenția de apă trebuie să identifici cauza și s-o rezolvi. Însă, spre deosebire de verighetele simple și plate, ajută enorm!

verighete

 2. Textura exterioară a verighetei contează. Dar nu numai pentru design!

Și noi lucrăm verighete de aur alb cu lovituri de ciocan și cu alte texturi interesante. Dar ne ferim de modelele organice, cu multe forme ieșite în relief, cu zone foarte rugoase, pentru că acele zone se vor simți extrem de neplăcut între degete. Acolo unde verigheta se atinge de piele va acționa ca un fel de peeling, îți va exfolia pielea și se va freca în continuu de deget. La un moment dat o s-o dai jos pentru că n-o s-o mai suporti.

Așadar, deși promovăm design-urile interesante și noi în bijuterie, când vine vorba despre verighete preferăm să fim conservatori. Îți recomandăm ferm să alegi o verighetă simplă, clasică și elegantă, un model care a trecut testul timpului fiind deja comandată și purtată de zeci și sute de cupluri.

3. Calitatea aurului. Mai ales pentru verighetele de aur alb

E un subiect mai tehnic, dar îl explicăm imediat. Când alegi o verighetă sau o bijuterie din aur 14K, ai 585 părți aur pur dintr-o mie. Diferența până la 999.9 o reprezintă aliajul.

Acesta, aliajul, este cel care dă nuanța aurului. Există un aliaj specific pentru aur galben, un altul pentru aur alb și altul pentru aur roz.

Atunci când cumperi o pereche de verighete de aur alb vrei ca verighetele tale să fie făcute din aur alb 14K în profunzime, nu din aur galben 14K și introduse în baie de rodiu ca să arate alb și strălucitor.

De aceea, e foarte important să-l întrebi pe comerciant sau producător cum este lucrată verigheta, din ce este făcută. Ideal este să alegi direct un producător, dar suntem din ce în ce mai puțini în România.

Dacă vrei să descoperi mai multe modele de verighete și bijuterii IONA, ne găsești pe Instagram aici: @iona_jewelry

Sperăm că ți-a plăcut articolul nostru și că o să ții cont de aceste sfaturi când îți cumperi verighete!

#makegoldcoolagain #qualitynotquantity

Lasă un răspuns