Citiți continuarea
Slogane ca „Alții vă fură și vă iau banii, eu doar vă iau banii” sau „Jur să nu asfaltez nimic” au apărut în ultimele zile prin București, pe panouri instalate de multe ori chiar între mesajele reale ale candidaților la prezidențiale ori parlamentare. Astfel că, la prima vedere, unii au crezut că ele fac parte din campania electorală. Mesajele fac parte din campania de promovare a unei satire politice românești care se lanseaza in cinematografe pe 22 octombrie.
Unul dintre prezidențiabilii din film se numește Costică Frântu și este interpretat de actorul Nicu Banea. El consideră că dacă mesajele au avut impact, asta înseamnă că ele nu sunt departe de realitate:
„Asta este foarte interesant. Ideea nu-mi aparține, aparține producătorilor, deși este o idee destul de la îndemână, dacă stai să te gândești, având în vedere că este un film despre doi candidați la prezidențiale în plină campanie reală, era inevitabil faptul că trebuia să ne afișăm și noi ca și candidați pe stradă, împreună cu ceilalți. Scenaristul și regizorul filmului, Alex Coteț, a urmărit mai îndeaproape fenomenul ăsta al politicii. Eu personal nu am mai urmărit de mulți ani politica. Dar sloganele… dacă, după cum ați spus la început, unii oameni au crezut că suntem candidați real, înseamnă că sloganele sunt destul de aproape de realitate”, a spus la RFI Nicu Banea.
Actorul Matei Dima, un alt candidat din film care joacă rolul lui Siminel Roșianu, a vorbit la RFI despre campania neconvențională de care beneficiază filmul:
„Pentru noi, după cum oamenii care poate au mai văzut un film făcut de noi, marketingul este o componentă foarte puternică a filmelor. Noi facem filme comerciale și de aceea ne propunem să ajungem la cât mai mulți oameni. Este și primul film unde aceste panouri out-door au contat mai mult decât la celelalte. Tocmai pentru că subiectul este cu candidați, este ceva politic, ni s-a părut ocazia perfectă să investim creație și bani și timp în a dezvolta cât mai multe afișe, cât mai multe mesaje electorale care să fie în ton cu personajele pe care le punem pe afișe. Și ne-am bucurat foarte mult de reacțiile care au venit. Ne-am bucurat și că oamenii le-au confundat puțin, la început, iar peste această campanie out-door, într-adevăr, ce e real este mult mai puternică acum decât ce e ficțiune. Și ieșirile noastre în stradă și interacțiunile cu oameni reali de pe stradă au fost foarte virale pe social media din acest motiv. Oamenii nu fug de genul ăsta de abordare, că nu faci mișto de ei, nu încerci să le vinzi nimic, doar să le propui un personaj și să îi propui niște schimbări pe care personajul le face dacă ajunge președinte și dup-aia, la final, să le propui să vină și la film, dacă își doresc. Pe lângă asta, marketingul a fost și cel clasic, cu ads-uri cu influenceri și tot ce se mai face oricum deja cunoscut.
Rep: Filmul apare chiar înaintea alegerilor parlamentare și prezidențiale.