Citiți continuarea
„Să-mi dau demisia din ce sau de ce? Nu înțeleg. Dacă ar fi o asemenea călătorie, ar fi o călătorie în zona privată, pe banii mei privați, din contul meu personal. Nu am văzut niciun document că avionul a fost închiriat de o companie anume, de Nordis. N-am mers niciodată pe banii nimănui, în nicio călătorie. E o temă de campanie electorală, nu am ce lămuri. Sunt pus în fața neputinței unor contracandidați care fac apel unul la altul să se unească împotriva cuiva. Eu spun ca nu voi face o astfel de campanie. Mi se cere demisia pentru o cheltuială din bani privați, pentru o suspiciune. „, a declarat premierul Marcel Ciolacu, luni seară, la Antena 3.
G4Media.ro a publicat un document de zbor (cunoscut în industria aviatică drept ”gendec”) din care rezultă fără echivoc că liderii PSD Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Alfred Simonis, alături de Laura Vicol, au zburat în anul 2022 cu jetul privat închiriat de la Țiriac Air de compania Nordis, care a intrat la începutul lunii octombrie în insolvență. Deși Grindeanu și Ciolacu au negat că ar fi zburat vreodată cu jet privat închiriat de Nordis, figurează împreună cu copiii lor în așa numita”declarația generală” (gendec) a zborului din data de 30 Mai 2022 pe ruta Nisa – București, de unde liderii PSD împreună cu copiii lor se întoarceau de la Marele Premiu de Formula 1 al Principatului Monaco.
G4Media.ro a documentat în total 5 zboruri dus-întors cu destinația Nisa efectuate în perioada martie – octombrie 2022, dar nu în toate au fost prezenți și liderii PSD. Costurile pentru cele cinci curse se ridică la câteve zeci de mii de euro fiecare (în jur de 30.000). Sumele se dublează aproape dacă avionul face escală sau execută alte curse.
Mai multe detalii pe G4media.ro
Descărcaţi aplicaţia RFI pentru a urmări actualitatea internaţională