Citiți continuarea
Din cele peste 18 milioane de români așteptați să voteze la alegerile prezidențiale de anul acesta, peste un milion sunt tineri care își aleg pentru prima dată președintele.
Tinerii din București, care și-au exprimat pentru prima dată opțiunea electorală, au declarat că au ales să voteze pentru că li se pare important și consideră că face parte din obligațiile lor de cetățeni.
„Pentru că mi se pare că fundamentul democrației este implicarea oamenilor. Dacă nu ieșim din casă să mergem la vot, nu avem dreptul să ne plângem”, a declarat Bogdan, un tânăr de 20 de ani, pentru RFI România.
Alesia, în vârstă de 18 ani, a spus că speră ca votul tinerilor să reprezinte un exemplu: „Pentru că mi se pare că suntem într-o situație în care toată lumea este complet lipsită de speranță. Și, deși, nici eu am nu am mers la vot cu cea mai mare pasiune, mi se pare important să o facem”.
Alessio, în vârstă de 20 de ani, a spus că s-a informat foarte bine înaintea alegerilor: „Pe mine m-a interesat foarte mult să investighez toți candidații, să îmi dau seama cam cine ar fi cel mai apropiat de mine”.
„Speranța este să nu fie mia rău. Nu știu dacă o să fie mai bine”, a răspuns Elena, o tânără de 22 de ani, întrebată care sunt așteptările cu care a mers să voteze.
Pe teritoriul României, sunt deschise peste 19.000 de secții de votare și alte 950 în diaspora, potrivit cifrelor publicate de Autoritatea Electorală Permanentă.
Acest material a fost realizat în cadrul proiectului pan-european pentru tineri ENTR, din care face parte și RFI România.
Pentru a afișa acest conținut Instagram, trebuie sa autorizați cookie-urile de măsurare a audienței și publicității.
AcceptațiGestionarea opțiunilor mele
Descărcaţi aplicaţia RFI pentru a urmări actualitatea internaţională