Cinema în ochelari, ochi la spate, schi pe asfalt – ultimele invenții prezentate la Salonul high-tech de la Las Vegas

Via: rfi.ro

Telekinezie

”Cu aceste căști, puteți controla calculatorul, mouse-ul, tastatura, jocurile video….”, promite Zavier Alexander, director de produs la Naqi Logix. ,,Am reușit chiar să pilotăm un 737 într-un simulator de zbor”.

Compania canadiană a dezvoltat senzori care detectează impulsurile electrice ale mușchilor faciali.

,,În prezent, detectăm ridicarea sprâncenelor, clipitul ochilor și deschiderea și închiderea gurii. Îmi place flexia maxilarului, pentru că este atât de subtilă”, continuă el.

Fondatorul start-up-ului a vrut inițial să-și ajute un prieten paralizat să se joace din nou jocuri video. În prezent, el caută producători de căști dispuși să integreze tehnologia sa.

Cinema în ochelari…

Ochelarii de realitate augmentată de la Xreal sunt doar puțin mai mari decât ochelarii convenționali, dar conțin un ecran mare și suficiente difuzoare pentru a viziona un film fără a merge la cinema.

,,Este perfect în mașină sau în tren”, spune Ralph Jodice, șeful departamentului de comunicare al companiei chineze.

,,Funcționează și la serviciu, la birou sau acasă, porți acești ochelari și ai trei ecrane virtuale care plutesc în spațiu”.

De asemenea, senzorii pot urmări mișcările mâinii, permițând crearea de aplicații virtuale 3D.

Diferitele modele costă între 400 și 700 de dolari.

”Vocea nu iese, zgomotul nu intră”…

Foto: © Julie JAMMOT / AFP

… explică Stéphane Hersen, fondatorul Skyted, la prezentarea măștii sale silențioase de 250 de euro.

Având forma unei măști chirurgicale de mari dimensiuni, dispozitivul absoarbe sunetul și se conectează la telefon sau la calculator pentru a efectua ,,apeluri silențioase și confidențiale în orice împrejurare”, spune patronul francez.

Pe vremea când lucra la Airbus, i s-a cerut să ,,găsească o modalitate pentru ca 300 de pasageri să poată efectua un apel în avion fără să deranjeze pe cei din jur”.

Și așa s-a născut conceptul, dar poate că nu ar fi văzut lumina zilei fără Covid, care ne-a obișnuit cu măștile.

Mai presus de toate, explică Stéphane Hersen, ,,nu mai suportăm zgomotul celorlalți”, în special la locul de muncă.

Ochi la spate

,,Am lucrat în închisori timp de 13 ani. Într-o zi am fost atacat din spate și am suferit un traumatism cerebral”, povestește Sean Siembab, fondatorul .simstechnology.

,,În timpul reabilitării mele, mă plimbam pe o pistă de biciclete când am fost lovit de un biciclist. Atunci mi-am spus că trebuie să inventez ceva”, continuă el.

Așa a ajuns acest antreprenor american să creeze un accesoriu conectat care se fixează pe spate, avertizează utilizatorul atunci când cineva se apropie la mai puțin de 7 metri în spate și începe să filmeze.

,,Aveți timp să vă întoarceți, să apăsați butonul SOS care îi avertizează pe cei dragi și să vă apărați”, explică el.

Urmând aceeași logică, start-up-ul olandez SlimDesign a dezvoltat PhoneCam, o mini-cameră care poate fi purtată în față, cu un buton pentru a declanșa alarma.

,,Fondatorul nostru a fost jefuit într-un parc, iar poliția știa cine a făcut-o, dar a închis cazul din lipsă de dovezi”, spune Cedric van de Geer, inginer la SlimDesign.

Mergi ca și cum ai alerga…

La CES, Shift Robotics a prezentat cea de-a doua versiune a pantofilor săi Moonwalkers X, care poate fi folosită pentru a parcurge distanțe mai mari, mai repede, dar .

Citește articolul pe rfi.ro

Lasă un răspuns