Cum i-a servit Tucker Carlson mingi la fileu lui Vladimir Putin

Via: rfi.ro

Oana Popescu: Interviul este de fapt o platformă pentru Putin pentru a-și plasa aceleași mesaje care se bazează pe revizionism istoric, pe tot felul de sofisme și false argumente culturale și socio-istorice care să justifice invazia asupra Ucrainei, cât și redesenarea granițelor sau ideea legitimării redesenării granițelor în Europa, mai ales, evident, în Europa Centrală și de Est, în zona lui de influență pe care și-o dorește.

Reporter: Are un mesaj foarte clar acolo: dacă voi nu le mai dați arme, nu mai e război…

Oana Popescu: Da, putea să fie chiar și mai simplu mesajul: dacă ucrainenii se predau nici atunci nu o să mai fie război. Și același lucru se aplică la orice țară pe care și-o mai dorește Vladimir Putin după Ucraina.

Reporter: Mai spune Vladimir Putin, mai găsește un vinovat, ar fi fost pace dacă nu intervenea Boris Johnson….

Oana Popescu: Putin are o competiție geopolitică nu doar cu Ucraina. Putin are o competiție geopolitică cu Occidentul. Occidentul, care este, firește, condus, între ghilimele , pe zona securitate strategică de Statele Unite și aliații lor. Marea Britanie este unul dintre ei, și atunci, cumva (ideile sunt, n.r.) în convergență cu mesajele pe care chiar președintele american Donald Trump l-a dat de a lungul timpului. Să ne amintim că Trump spunea recent că dacă ar fi fost el președinte, nu s-ar fi întâmplat niciodată războiul din Ucraina, pentru că ar fi negociat cu Putin, ar fi discutat și ar fi oprit acest lucru înainte să se întâmple. Omițând evident să spună că această negociere probabil ar fi dus la o cedare teritorială din partea Ucrainei, care bineînțeles că ar fi făcut anexarea cu forța inutilă.

Putin știe că urmează an electoral în Statele Unite a căutat să ofere susținere mesajelor candidatului Donald Trump împotriva lui Biden

Reporter: Până la Kiev și mai departe, mai încoace poate….

Oana Popescu: Absolut. Deci, în esență, putem merge pe aceeași linie pe care merge întreg clubul revizionist care îl include și pe Viktor Orban, care îl include adesea pe președintele Chinez. De aia spun că este un interviu de propagandă (pentru, n.r.) către o figură atât de controversată în Occident, dar cu o mare audiență în rândul publicului pe care și Tucker Carlson îl are, atât în Statele Unite, cât și dincolo de granițele Statelor Unite. Deci, repetarea mesajelor de către Vladimir Putin, care are autoritate în rândul acestui public, nu face decât să le consolideze și, până la urmă, să ofere susținere mesajelor pe care le-a plasat și fostul președinte Donald Trump. Pentru că Putin știe foarte bine că urmează an electoral în Statele Unite și cred că în mod deliberat a căutat să ofere susținere mesajelor candidatului Donald Trump împotriva lui Biden.

Reporter: Nu știu ce știe Tucker Carlson despre Estul Europei, eu sunt jurnalistă, trebuie să fiu obiectivă, dar nu pot să nu mă minunez la întrebările lui Tucker despre despre Ungaria, Ucraina, Transilvania și haideți să amintim ce spune Putin, cum a fost el de șocat să umble prin Transcarpatia, o zonă unde trăiesc mulți maghiari și să vadă acolo.

Citește articolul pe rfi.ro

Lasă un răspuns