Ilie Bolojan la RFI: Îmi pun credibilitatea la bătaie, PNL este într-o situație dificilă

Via: rfi.ro

Publicitate

Citiți continuarea

Ilie Bolojan vorbește despre reformarea PNL, la minutul 6.30:

Pentru a afișa acest conținut YouTube, trebuie sa autorizați cookie-urile de măsurare a audienței și publicității.

AcceptațiGestionarea opțiunilor mele

Ilie Bolojan spune că ”PNL este într-o situație dificilă, datorită acestui vot slab. Ce încercăm să facem, în primul rând, să arătăm și experiența mea și rezultatele de 20 de ani, încerc să-mi pun credibilitatea la bătaie, că mesajul votanților a fost înțeles”.

El precizează că ”PNL va avea astăzi pe ordinea de zi a BPN un vot prin care noii parlamentari care vor fi aleși vor fi mandatați să voteze cu prioritate, în această ordine, reforma clasei politice, fără reforma clasei politice nu ai autoritatea să faci reforma statului, a doua chestiune, fără reforma statului, consumăm resurse importante, menținem birocrația, nu eliberăm energiile românilor, va primi mandat să voteze un set de reguli bune, pentru ca România să fie un stat de încredere și un mandat pentru un program de dezvoltare, pentru o guvernare de dezvoltare, care să potențeze niște sectoare pe care nu le-am valorificat în acești ani și de unde ne poate veni dezvoltarea, după modelul altor țări”.

Ilie Bolojan vrea reforma instituțiilor statului. Cu ce consecințe în PNL?

La remarca realizatorului că o reformă a instituțiilor statului va presupune și concedierea unor oameni implantați de PNL și că s-ar putea ca acest lucru să producă deranj în partid, Ilie Bolojan a răspuns: ”Cu siguranță, orice reducere de vârfuri de decizie va afecta niște oameni, care într-o formă sau alta, prin negocieri parlamentare propuse de toate partidele, prin decizii guvernamentale, au conexiuni la fiecare partid politic din România, dar dacă nu facem asta, înseamnă că lumea politică n-a înțeles nimic, că risipim banii țării și dacă vrei să ai autoritatea morală, decizională, să faci lucruri mari pentru țară, e singura formă ca să ți-o câștigi”.

Întrebat dacă anunțul despre restructurarea instituțiilor statului nu ar putea demobiliza efectivul de partid din PNL înainte de alegeri, liderul interimar al formațiunii a răspuns: ”Din punctul meu de vedere, ar fi trebuit să se facă asta cu doi-trei ani de zile înainte, când a fost o fereastră de oportunitate, majorități de două treimi sau cu cinci ani de zile sau cu zece ani de zile înainte. Această chestiune este ca și tratamentul pentru un pacient, te doare ceva, vezi că ai o problemă, ce face un om rațional? Te duci din timp, să nu ajungă boala în stadiu terminal, pentru că atunci riscurile sunt foarte mari”.

Descărcaţi aplicaţia RFI pentru a urmări actualitatea internaţională

Citește articolul pe rfi.ro

Lasă un răspuns

[feedwind]