INTERVIU. Plecat din Piatra Neamț, un tânăr de 27 de ani a ajuns cel mai tânăr bucătar cu o stea...

Via: hotnews.ro

Richard Abou Zaki (27 de ani), unul dintre noii jurați din emisiunea „Chefi la cuțite”, de la Antena 1, a povestit, într-un interviu pentru HotNews, cum a reușit să ajungă cel mai tânăr bucătar cu stea Michelin din Italia, unde deține patru restaurante. Totodată, el a explicat și de ce România nu are încă restaurante cu stele Michelin.

​Richard Abou ZakiFoto: Antena 1

Richard Abou Zaki, Alexandru Sautner, Ștefan Popescu și Orlando Zaharia i-au înlocuit pe Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu la masa show-ului culinar „Chefi la Cuțite”, difuzat de Antena 1.

Aceștia din urmă revin la ProTV, unde vor fi juraţii sezonului 9 „MasterChef România”, potrivit unui anunț făcut recent de televiziune.

În interviul pentru Hotnews, Zaki vorbește despre drumul de la prima sa ceafă cu cartofi prăjiți gătită la 9 ani la munca în Osteria Francescana a celebrului chef Massimo Bottura (personajul din primul episod al seriei Netflix – Chef’s Table)

HotNews.ro: De unde pasiunea pentru bucătărie și de la ce vârstă ai început să gătești?

Richard Abou Zaki: Am început să gătesc pe la 8-9 ani acasă, când eram cu mama mea. Primul lucru pe care l-am făcut cred că a fost o ceafă de porc cu cartofi – prăjiți. Așa a început bucătăria pentru mine, ca un joc. Dar mereu i-am spus mamei că vreau să fac din asta o carieră, iar ea m-a susținut întotdeauna.

– Povestește-ne, te rog, despre părinții tăi. Am vrea să știm și povestea numelui tău.

– M-am născut în Piatra Neamț, iar părinții mei s-au despărțit când eu aveam un an și jumătate. Nu-mi aduc aminte nimic despre acel moment, mi-a povestit mama. După despărțire, tata a plecat în America, pentru că avea vise mari. El e de origine libaneză, de unde și numele meu. Eu, în schimb, am plecat cu mama în Italia, pe când aveam 5 ani.

Revenind la tata, el are acum altă viață și altă familie în America – așa se face că am patru frați pe care nu i-am cunoscut niciodată. Dar poate, într-o zi, se va întâmpla asta. Mi-ar face plăcere să-i văd, toți avem același sânge și pentru mine asta ar fi împlinirea unui vis: să ne strângem o dată toți laolaltă. I-am văzut doar în poze: sunt două fete și doi băieți, iar eu și băieții chiar semănăm un pic.

– Unde ți-ai început cariera ca bucătar profesionist, în ce restaurante ai lucrat până acum?

– Mi-am început cariera la restaurantul Le Gavroche din Londra, primul de 3 stele Michelin din Marea Britanie. Ulterior, am muncit la Osteria Francescana cu Chef Massimo Bottura, restaurantul care a fost de două ori pe locul întâi în topul celor mai bune restaurante din lume. Am stat acolo aproape 4 ani. În Londra am învățat lucruri tehnice, iar la Francescana am avut o deschidere mentală spre o bucătărie cu totul nouă, am avut ocazia să văd ceva mai divers cu ochi diferiți.

Citește articolul pe hotnews.ro

Lasă un răspuns