#MediciBuni Dr. Florin Oancea, MedLife: „Am avut un pacient cu o fractură deschisă de gambă cu multe intervenții chirurgicale și...

Via: hotnews.ro

Experiență, pasiune și multă muncă. De cele mai multe ori, acestea sunt ingredientele care fac din orice profesionist unul cu adevărat bun. La alții, însă, se mai adaugă și dorința. Acel vis de neclintit din copilărie, pentru care luptăm toată viața.

Dr. Florin OanceaFoto: MedLife

Este și cazul dr. Florin Oancea, medic primar ortopedie-traumatologie în cadrul Spitalului de Ortopedie și Chirurgie Plastică MedLife, a cărui muză în alegerea carierei a fost chiar un ortoped, pe care l-a cunoscut la 12 ani, cu ocazia unei fracturi la cot ce a necesitat o intervenție chirurgicală: „Am avut parte de un medic foarte bun ca om, ca suflet. M-am atașat de el și am zis „așa vreau să fiu și eu”, își amintește dr. Oancea, care este și președintele Comisiei Medicale a Federației Române de Baschet. Și nu doar destinul a fost de partea lui, ci și apropiații. Trecuseră doar doi ani de la incident, iar tânărul adolescent a primit cadou o figurină medic de care a devenit nedespărțit și pe care o are și acum pe birou, ca să-i amintească de unde a plecat și ca să îi poarte noroc.

De la un vis, la un nume

Anii au trecut, iar astăzi, orice atlet în fața căruia rostești numele doctorului Oancea are doar cuvinte de laudă la adresa acestuia. Specializat în traumatologie sportivă, peste 90% dintre pacienții lui practică astfel de activități – atât la nivel profesionist, cât și ca hobby: „Am avut un pacient cu o fractură deschisă de gambă cu multe intervenții chirurgicale și reconstrucții. După care ne-am regăsit pe pârtie la Azuga – acel om schia. A fost chiar șocant să aud că mă strigă cineva „domnul doctor, domnul doctor” – și eu pe schiuri fiind. Și când m-am uitat – era pacientul meu care în urmă cu 3 ani aproape că rămăsese fără picior”.

Pe lângă sportivi, doctorul Oancea vede și copii. Este printre foarte puținii specialiști din țară care efectuează reconstrucția ligamentului încrucișat anterior pentru micii pacienți atât în cadrul Spitalului de Ortopedie și Chirurgie Plastică, cât și la Spitalul de Pediatrie MedLife, alături de specialiștii în ortopedie pediatrică. Tehnica efectuării acestui tip de intervenție este special adaptată copiilor, astfel încât să nu le afecteze creșterea. De altfel, patologia articulară la nivelul genunchiului este și ramura care îl atrage cel mai mult și pe care o stăpânește cel mai bine. Meniscul, ligamentele și cartilajele nu mai au secrete pentru doctorul Oancea, medicul pentru care profesia a fost întotdeauna parte integrantă din viață: „Nu am avut niciodată altceva în cap decât să-i dau pacientului ceea ce am eu mai bun. Poate chiar am sacrificat timpul familiei, i-am neglijat pe ai mei ca să fiu alături de pacienți. Telefonul meu sună încontinuu, chiar dacă e zi sau noapte, și răspund mereu, pentru că am încercat să înțeleg pacienții, să mă pun în locul lor – ce aș face dacă doctorul meu nu mi-ar răspunde la telefon. Frica aia de a lua decizii singur, am încercat să nu o experimentez pe pacienții mei”.

Citește articolul pe hotnews.ro

Lasă un răspuns