Rafila continuă să acuze că spitalul Dăruiește Viață „nu are toate documentele”, deși l-a autorizat. Replica Oanei Gheorghiu: „Sper ca...

Via: hotnews.ro

​Vicepreședintele Asociației Dăruiește Viață, Oana Gheorghiu, îi dă replica ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, după ce acesta a afirmat, sâmbătă, într-o emisiune la Prima Tv, că spitalul pentru copii bolnavi de cancer construit din donații și sponsorizări nu este al fundaţiei Dăruieşte Viaţa, ci este „o clădire a spitalului Marie Curie”. Rafila, care spune că fundația are meritul de a fi adunat banii necesari și a angaja un constructor, a acuzat faptul că spitalul „nu are toate documentele”, precum și „presiune mediatică” pentru ca acesta să fie autorizat. De cealaltă parte, Oana Gheorghiu spune că „domnului Rafila i s-a cerut doar să aibă amabilitatea de a-și pune semnătura pe o structură, construită nu de domnia sa sau de ministerul pe care-l conduce, ci prin efortul societății civile, dar asta i s-a părut a fi presiune mediatică”.

Spitalul construit de Asociația Dăruiește ViațăFoto: Inquam Photos / George Calin

​Ministerul Sănătății a semnat, pe 4 aprilie, Ordinul prin care aprobă noua structură a Spitalului de Copii Marie Curie – clădirea construită de Asociația Dăruiește Viață exclusiv din donații și sponsorizări, care va găzdui primul Spital de Oncologie și Radioterapie pediatrică din România. Pe 8 aprilie, Direcția de Sănătate Publică, instituție aflată în subordinea Ministerului Sănătății, a eliberat autorizaţia sanitară de funcţionare a spitalului – ultimul pas legal pentru ca acesta să poată găzdui pacienți.
Oana Gheorghiu: „Pentru că domnul Rafila nu știe să recunoască că a greșit, alege să spună neadevăruri menite să pună o umbră pe spitalul construit de Daruiește Viață”

Oana Gheorghiu, vicepreședinte și co-fondatoare a Asociației Dăruiește Viață, spune, înainte de toate, că spitalul pentru copii bolnavi de cancer a fost construit de fundație „cu eforturi uriașe, cu provocări greu de imaginat, despre care am ales adesea să nu vorbim, căci am considerat că, pentru cei care ne susțin, important e rezultatul, nu neapărat efortul din spatele lui și lamentarea despre cât de greu ne e. Spitalul acesta a fost construit de cei 350.000 de oameni și da, aparține statului român, reprezentat, iată, de domnul Rafila, stat care nu a reușit să facă spitale sau reforme în sănătate.”

Oana Ghorghiu adaugă că acest spital a fost construit pentru „a salva copii”, iar „Domnului Rafila i s-a cerut doar să aibă amabilitatea de a-și pune semnătura pe o structură, construită nu de domnia sa sau de ministerul pe care-l conduce, ci prin efortul societății civile, dar asta i s-a părut a fi „presiune mediatică” ”.

Vicepreședintele Dăruiește Viață îl acuză, de asemenea, pe Alexandru Rafila, că „minte” și „insinuează că ar fi ceva necurat în proiectul nostru, introducând în discursul public alegații menite să manipuleze”: „Toate documentele solicitate au fost predate, în forma în care ne-a fost cerută, formă care s-a modificat de mai multe ori, începând cu luna ianuarie. Domnul Rafila, în persoană, ne-a cerut o listă a firmelor cu care am lucrat (nu știu de ce îl interesa pe domnul ministru acest lucru) și valorile clădirii și echipamentelor, toate informațiile i-au fost transmise pe email și discutate în întâlnirea avută pe 18 ianuarie 2024, la Ministerul Sănătăţii – România.

Citește articolul pe hotnews.ro

Lasă un răspuns