Salonul Voievodal de la Hanul lui Manuc, deschis special pentru Ziua Micii Uniri

Via: rfi.ro

Organizatorii evenimentului își propun să le spună participanților povestea Hanului lui Manuc și a Unirii Principatelor și să îi aștepte cu muzică clasică și versuri dedicate culturii naționale.

„Am ales Hanul lui Manuc din perspectiva faptului că este o clădire de secol XIX, care a trăit evenimentele istorice ale Principatelor cu fervoare”, a povestit Ana Rubeli, storyteller cultural la Asociația „Aici a stat”, pentru RFI România.

Hanul lui Manuc este una dintre clădirile cu tradiție din Capitală, care a găzduit de-a lungul timpului multe evenimente importante. „La masa lungă din salon, se semnau acte importante, în parcursul istoric al țării, se discutau chestiuni economice. […] Are însemnătate extrem de mare pentru noi, nu neapărat direct conectată la istoria Unirii Principatelor propriu-zise, dar la istoria Unirii întregului regat”, a adăugat Ana Rubeli când a fost întrebată de ce au ales Hanul lui Manuc pentru a organiza evenimentul.

Seratele culturale își propun să le ofere invitaților o experiență completă – „pentru că începem practic o poveste istorică, o poveste culturală, de obicei și cu un tur ghidat, dacă este cazul, în prezența uneori a gazdelor locului”, după cum a spus reprezentanta Asociației „Aici a stat”.

Proiectul „Aici a stat” își propune să promoveze patrimoniul în toate formele sale, organizațiile și proiectele sustenabile pe rețelele de socializare. „Aici a stat” vrea să crească conștiința colectivă asupra valorii patrimoniului.

Hanul lui Manuc este unul dintre cele mai importante obiective turistice din București. A fost construit în 1806 și este locul unde a fost semnat Tratatul de la București din 1812.

Ce spune Ana Rubel despre această inițiativă, în materialul de mai jos:

Un material editat de Tudor Pană

Citește articolul pe rfi.ro

Lasă un răspuns