Situația persoanelor fără adăpost devine din ce în ce mai gravă, avertizează un ONG francez

Via: rfi.ro

Unul dintre cei doi bărbați, în vârstă de 50 de ani, care locuia pe străzi de aproximativ douăzeci de ani, a murit în spital la data de 2 ianuarie, iar celălalt, în vârstă de 60 de ani, care locuia pe străzi de zece ani, a murit în Place de la République la data de 9 ianuarie.

„Să lași oamenii pe străzi e o alegere, una luată la nivel politic”, a declarat Guillemette Soucachet, coordonatoarea programului „No health without a roof” al organizației non-guvernamentale Médecins du Monde (MDM), pentru agenția franceză de presă AFP.

„Realmente, situația este din ce în ce mai gravă”, insistă Guillemette Soucachet.

„Suntem extrem de îngrijorați cu privire la tot ce se întâmplă, în special în contextul legii privind imigrația”, care, prin restricționarea plății beneficiilor sociale pentru străini, riscă să crească „numărul persoanelor care ajung să locuiască pe străzi”.

Lipsa unui ministru al locuințelor

„Am ajuns cu adevărat să credem că guvernul nu înțelege absolut deloc urgența situației”, adaugă Guillemette Soucachet, deplângând în special faptul că în componența guvernului noului prim-ministru nu a fost numit încă în funcție niciun ministru al locuințelor.

„În jur de 550.000 de persoane au fost salvate de pe străzi, iar numărul locurilor în adăposturile de urgență a fost dublat, ajungând la 200.000 de locuri disponibile, iar guvernul a alocat o sumă suplimentară de 120 de milioane de euro pentru a sprijini persoanele fără adăpost și a oferi resursele necesare pentru a putea face față condițiilor metrorologice neprielnice”, a declarat prim-ministrul Gabriel Attal în fața Adunării Naționale, întrebat cu privire la problema persoanelor fără adăpost.

Traducere și adaptare de Monica Chivu de pe pagina în limba engleză a RFI.

Citește articolul pe rfi.ro

Lasă un răspuns