Un joc AI îi învață pe tinerii chinezi să facă față rudelor băgăcioase de Anul Nou

Via: rfi.ro

Interogatoriul anual, când familiile extinse se adună pentru cel mai mare festival din China este o piatră de încercare culturală în întreaga țară, ilustrată în filme, cărți și articole și de care oamenii se plâng în fiecare an pe internet.

Noul joc, care folosește un chatbot AI pentru a stimula avalanșa de întrebări inconfortabile cu care se confruntă tinerii: „Ai și tu un partener? Când te căsătorești? Câți bani ai făcut anul trecut?”, a fost creat de un grup de studenți pentru un concurs în doar 24 de ore.

Însă jocul „Epic Showdown: New Year Reunion” a câștigat peste trei milioane de utilizatori într-o săptămână de la lansarea sa la sfârșitul lunii ianuarie, înainte ca serverele sale să se prăbușească din cauza popularității foarte mari.

„La început, toată lumea a crezut că este un joc care ia peste picior rudele”, a declarat pentru AFP Wang Ziyue, unul dintre creatori.

„Dar apoi oamenii și-au dat seamă că îl pot utiliza să învețe cum să comunice cu cei dragi și să îi facă fericiți”, a spus tânărul de 21 de ani.

Mătuși AI iubitoare

Jocul oferă zece posibilități de rude cu grade distincte de dezaprobare, curiozitate sau grijă.

Utilizatorii pot fi considerați drept „egoiști”, „nefamiliști” sau acuzați că „dezamăgesc familia”, dacă situația lor profesională sau matrimonială nu îi satisface pe cei care îi interoghează sau dacă răspund în mod nepoliticos.

Mătușile AI pot fi și iubitoare, rugând utilizatorii să „conducă prudent” sau să „se îmbrace gros”.

Jucătorii trebuie să treacă diferite nivele și să liniștească tot grupul de opt mătuși și unchi înainte de a trece la „final boss” (ultimul nivel): părinții.

Wang a declarat pentru AFP că jocul a fost conceput pentru a ajuta la comunicarea între generații.

„Sperăm să aducem puțină grijă umanistă tinerilor în timpul (Anului Nou chinezesc)… și să îi ajutăm să înțeleagă dragostea și grija rudelor lor”, a spus ea.

Unii joacă din motive mult mai cathartice, pentru a spune „familiei” ceea ce gândesc cu adevărat.

„În situațiile obișnuite, nu poți vorbi liber”, a spus managerul de produs, Shi Hongjie.

„Acea nemulțumire acumulată poate cauza ușor o izbucnire într-o bună zi. Acum, te poți plânge la AI și îți va fi mai ușor să discuți cu familia când te duci acasă.”

Unii utilizatori au fost surprinși de cât de convingătoare este experiența.

„După opt runde de interogare… transpir (de emoție)”, a afirmat un recenzent pe Xiaohongshu, o platformă asemănătoare cu Instagram.

Alții au descoperit că, în mod neașteptat, au fost emoționați de rudele înlocuitoare.

„Fiindcă nu pot merge acasă anul acesta, m-a emoționat (mama AI) de la finalul jocului”, a mărturisit unul dintre utilizatori.

Liderul grupului, Yu Linfeng, a afirmat că un utilizator, al cărui tată a murit în urmă cu 14 ani, i-a mărturisit că a plâns toată noaptea după ce a jucat.

Yu a declarat că i-a spus: „A trecut atât de mult timp de când am avut o astfel de conversație cu o rudă”.

Traducere și adaptare de Crina Miruna Popescu de pe pagina în limba engleză a France 24.

Citește articolul pe rfi.ro

Lasă un răspuns