Cazul dr. Cătălin Cîrstoiu. Oana Gheorghiu: Oare câți alți manageri de spital procedează la fel?

Via: hotnews.ro

Oana Gheorghiu, vicepreședintele Asociației Dăruiește Viață, care a construit din donații un spital, susține că scurta nominalizare a doctorului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei – și care a fost retras după investigația HotNews.ro care a arătat cum managerul Spitalul Universitar trimitea pacienți la clinica privată a soției sale – că astfel de practici imorale ar trebui să devină subiect de dezbatere în campania electorală, întrebând: „oare câți alți manageri de spital procedează la fel?”.

Carmen Uscatu și Oana GheorghiuFoto: Inquam Photos / George Călin

„Nu cred că pacienți care merg să se opereze într-un spital public, de bună voie și nesiliți de nimeni, doresc, de exemplu, să li se scoată firele, pe bani mulți, în clinica privată, în care activează sau în care este acționar medicul care l-a operat la stat”, a spus Oana Gheorghiu pe pagina sa de Facebook, întrebând totodată: „oare câți medici de la Spitalul condus de dr. Cîrstoiu sunt și colaboratori ai clinicii Anemona și trimit pacienți la această clinică? Și oare câți alți manageri de spital procedează la fel?”.

„Acest dans între public și privat face rău, pe de o parte pacienților (puși să plătească în privat pentru servicii pentru care au asigurare de sănătate), iar pe de altă parte face rău și spitalelor publice, folosite mai ales pentru procedurile complicate, costisitoare și împovărătoare pentru bugetul spitalului, în timp ce procedurile simple și care pot aduce bani la spital sunt direcționate către sistemul privat”, mai spune aceasta.

Potrivit Oanei Gheorghiu, pacienții ajung uneori să plătească dublu sau triplu pentru un serviciu medical de o calitate îndoielnică, „căci, să nu uităm, mulți politicieni, mulți medici, mulți înalți demnitari, când au o problemă de sănătate pleacă peste graniță, recunoscând că sistemul pe care l-au creat și-l întrețin nu prea le dă siguranță”.

Reamintim că, întruniți luni dimineață, de la ora 10, în ședința conducerii Coaliției, liderii PSD și PNL au decis să renunțe la candidatura dr. Cătălin Cîrstoiu.

Motivul, așa cum a fost el explicat de surse politice pentru HotNews.ro, a fost: slabele șanse în cursă, așa cum au reieșit din sondaje și cum au fost resimțite, „la firul ierbii”, de către social-democrații și liberalii angrenați în campania de București. O investigație HotNews.ro a arătat că managerul spitalului public lucra și la clinica privată a familiei sale.

Legea interzice acest lucru, pentru directorii spitalelor de stat. Practic, pacienții nu mai beneficiau de gratuitate, banii mergeau la familia Cîrstoiu, iar spitalul public condus de acesta încasa sume mai mici de la Casa de Sănătate.

Miercuri, Hotnews.ro va publica o nouă dezvăluire cu probe oficial confirmate, despre un om important din medicina românească și despre entități care trădează interesul pacientului român.

Lasă un răspuns