Rețetă drob de miel pentru Paște. Cum prepari și o variantă vegetariană

Via: hotnews.ro

​Drobul de miel este un preparat tradițional servit în timpul sărbătorii de Paște. Este un aperitiv preparat în principal din organe de miel, precum inimă, ficat și plămâni, tocate fin și amestecate cu ouă, ceapă și verdețuri.

Drob Foto: Sebalos | Dreamstime.com

Preparat după o rețetă tradițională sau nu, drobul este aperitivul potrivit pentru masa de Paște. Mai mult, o felie de drob are în jur de 80 de calorii.

Dacă nu ați făcut până acum sau vreți să încercați altceva, o rețetă de drob vă poate ajuta pentru ca preparatul să nu lipsească de pe masa de sărbătoare.

Cum se face drobul de miel – rețeta tradițională

Rețeta tradițională de drob de miel are un secret care face ca preparatul să nu fie unul înecăcios, potrivit savoriurbane.com. Mai exact, organele folosite pentru a prepara drobul de miel nu sunt fierte, ci călite.

Ingredientele principale pentru drobul de miel sunt măruntaiele de miel (ficat, plămâni, inimă şi rinichi), verdeţuri (ceapă verde, mărar, pătrunjel,usturoi), ouă (crude şi fierte), condimente (sare și piper).

Ingrediente pentru drob de miel – 10 porții

Pentru 10 porții de drob de miel preparat după o rețetă tradițională, nu este nevoie de o cantitate foarte mare de ingrediente.

Tot ce ai nevoie:

600 g organe de miel2 legături de ceapa verde1 legătură usturoi verde50 ml ulei sare, piper1 legatură de verdeață (patrunjel, marar)1-2 ouă crude3-4 ouă fierte tari prapure
Mod de preparare al drobului de miel

Organele pentru drobul de miel se taie în cuburi mici. Rinichii și ficatul se pun deoparte. Pentru un drob de miel delicios, organele se călesc în ulei împreună cu ceapa și usturoiul, la foc mediu. Pentru început, ceapa si usturoiul se înăbușesc pentru 3-4 minute, după care se adaugă organele, care se călesc pentru 6-7 minute. Nu se pune sare pentru a nu se întări.

După ce se stinge focul se presară sare și piper după gust. Organele tăiate mărunt se lasă la răcorit o oră, după care se amestecă cu ouăle crude. În forma în care se va pregăti drobul de miel se pune prapurele, după care se toarnă o jumătate din compoziție. Se pun ouăle fierte întregi, după care se adaugă restul de compoziție pregătită pentru drob. Tava se bagă la cuptor. Timpul de coacere pentru drobul de miel este de 45-50 de minute.

Tutorial video pentru drobul de miel – rețeță tradițională Jamila

Drob de pui, rețeta cu care nu dai greș la masa de Paște

Drobul de pui are o rețetă ale cărei ingrediente se prepară asemănător drobului tradițional. Ai nevoie de organe de pui, verdețuri și condimente. Am găsit o rețetă de drob de pui care merită încercată pe bucataras.ro.

Ingrediente pentru drobul de pui

Iată care sunt ingredientele pentru un drob de pui reușit:

500 g inimi si pipote de pui3 foi de dafin1 lingurita boabe de piper1 lingurita boabe de coriandru500 g ficatei de pui1 lingurita cimbru uscat2 legaturi ceapa verde2 legaturi usturoi verde2 legaturi patrunjel2 legaturi marar50 g unt2 linguri uleisare si piper2 lingurite condimente pentru drob4 oua1 ou pentru pus deasupra
Drob de pui – mod de preparare

Citește articolul pe hotnews.ro

Lasă un răspuns