România și R. Moldova, afectate de ger și viscol. Aeroportul Internațional Iași, curse anulate şi întârzieri de peste 800 de...

Via: rfi.ro

Codul galben de vânt, polei, ninsori moderate cantitativ şi viscol pentru Moldova, Dobrogea şi jumătatea de est a Munteniei este valabil de duminică după-amiază până marţi. Din cauza ninsorii abundente şi a viscolului pe Aeroportul Internațional Iași s-au înregistrat întârzieri de peste 800 de minute, transmite Agerpres. Mai multe curse au fost anulate, alte redirecționate spre Capitală. Totodată, se circulă în condiţii de iarnă pe mai multe drumuri din judeţele Bacău, Botoşani, Brăila, Buzău, Covasna, Galați, Gorj, Harghita, Iaşi, Maramureş, Neamţ, Vaslui şi Vrancea, precizează Centrul InfoTrafic al IGPR.

Probleme au fost și pe aeroportul din Chișinău, unde valul de frig a condus la anulări și întârzieri ale zborurilor. De altfel, Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie în Republica Moldova, de cod portocaliu de ninsoare și viscol și perturbări ale circulației. Luni, în jur de 22.000 de gospodării au rămas fără curent electric.

Aerul polar care a afectat ţările nordice în ultimele zile a cuprins luni şi statele din Europa Centrală şi de Est, provocând în special pene de curent şi probleme în transporturi în Polonia, transmite AFP. Institutul de Meteorologie din Polonia, care a raportat deja temperaturi foarte scăzute, de minus 23 de grade Celsius în nord-estul ţării, a emis o avertizare de ger care vizează cea mai mare parte a teritoriului, scrie G4Media.ro.

În Letonia, în nord-est, mercurul din termometre a scăzut luni până la minus 29,5 grade Celsius în al doilea oraş al ţării. În Ungaria, serviciul naţional de meteorologie a prognozat temperaturi minime de până la minus 12 grade Celsius la sfârşitul săptămânii, însoţite de vânt intens, de până 90 de kilometri la oră. Serviciul de meteorologie din Germania a prognozat că temperaturile vor scădea pe alocuri până la minus 15 grade Celsius în cursul nopţii, însă a subliniat că această situaţie nu este neobişnuită în luna ianuarie, potrivit G4Media.ro.

Citește articolul pe rfi.ro

Lasă un răspuns