La Roma cățeii au restaurantul lor…

Via: rfi.ro

Secțiunea din meniu ce le este dedicată conține, printre altele: merluciu cu ricotta și dovlecei, pui tocat cu piure și un Veggie bowl (n.t. bol cu legume). În ceea ce privește băuturile, aceștia pot opta pentru un suc de mere verzi, sau de pepene verde…

,,Meniul a fost studiat cu un nutriționist veterinar, împreună cu care am stabilit ingredientele ținând cont de alergiile lor, deoarece câinii au mult mai multe alergii decât oamenii”, a explicat Luca Grammatico pentru AFP, un dresor de câini care a devenit bucătarul șef al restaurantului deschis în urmă cu o lună.

Comensalii par să aprecieze: nu scot niciun lătrat și sunt cu toții concentrați asupra gustăricilor, așezați confortabil în coșuri de lână. Pepe, un bichon alb-negru de patru ani, linge până la ultima firimitură din bolul său.

Animalele de companie ”fac parte din familia noastră, așa că de ce să nu le tratăm ca pe niște membrii ai familiei?”, spune Sara Nicosanti în timp ce își face un selfie cu Mango, Jack Russell-ul ei în vârstă de cinci ani, în spațiul cu pereții acoperiți de oglinzi.

Această agentă imobiliară în vârstă de 36 de ani spune că este ,,foarte fericită” cu varietatea din meniu, ”pentru că așa pot avea și ei o dietă echilibrată”.

”Fără condimente, fără sare și fără uleiuri”, spune bucătarul bărbos cu ochi veseli, deși ține să ofere mâncăruri ,,într-o formă puțin mai apetisantă”, cremoase și foarte arătoase, după cum ne arată el în bucătărie.

Foto: © Tiziana FABI / AFP via France 24

Tortul sărbătoritului

În mod surprinzător, ,,peștele este foarte popular pentru că este o aromă diferită de mâncarea lor obișnuită”, observă Luca.

În seara asta, e petrecere: Romina Lanza, o avocată în vârstă de 40 de ani, a venit să sărbătorească cea de-a patra aniversare a câinelui ei, Rudy. Ea consideră că ,,Fiuto” (,,Instinct” în italiană) este ,,o inițiativă foarte binevenită”. Chiar dacă foametea amenință o parte a umanității? o întrebăm. ”E o alegere personală… Nu văd nimic rău în asta”, spune ea.

Un punct de vedere împărtășit și de Maria Gliottone, o studentă de douăzeci de ani care a descoperit existența locului pe TikTok și a venit cu Nala, cățelușa ei de doi ani, și cu partenerul ei Douglas, un cățeluș corsican de patru luni: ,,doar cei care nu au un câine nu înțeleg…”.

Ideea de a înființa acest restaurant în inima cartierului Ponte Milvio, bogat în baruri și restaurante destinate unei clientele înstărite, le-a venit din întâmplare celor trei tineri patroni.

”Sincer, nu ne așteptam la acest boom. Evident, suntem super încântați, și mai ales încântați că putem oferi această experiență prietenilor noștri cu patru picioare”, mărturisește Marco Turano, 33 de ani, unul dintre cofondatori.

De la deschidere, restaurantul a primit în medie între șase și zece câini în fiecare seară în timpul săptămânii și între zece și cincisprezece în weekend, cu o notă pe cap de animal cuprinsă între opt și douăzeci de euro, în funcție de mărime.

Amenajarea restaurantului a fost gândită până în cel mai mic detaliu: ,,Am instalat paravane (n.r.

Citește articolul pe rfi.ro

Lasă un răspuns