Weekend trending în București, 27-28 aprilie: festival de street food, meniuri cu pește pentru Florii, concerte cu „vocea îngerilor” și...

Via: hotnews.ro

​După o săptămână cu ploi, praf saharian și temperaturi care au scăzut brusc, avem în față un weekend care parcă-și mai ia revanșa pentru tot „abuzul” la care am fost supuși în ultimele zile.

Bucharest Street Food FestivalFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

ANM a anunțat temperaturi ridicate, numai bune pentru ieșit la plimbări prin oraș: sâmbătă, 27 aprilie, vom avea o maximă de 23 grade Celsius, iar duminică, 28 aprilie, se vor atinge 25 de grade Celsius.

Pentru cafeaua de specialitate te trimitem la Sip Coffee & Wine Bar (Calea Moșilor 116-122), care s-a deschis recent, dar care a devenit rapid și un loc ideal pentru brunch-uri gustoase și fotogenice. Așa cum spune și numele, e un loc în care cafeaua face casă bună cu vinul. Locul este destul de generos cu spațiul și arată foarte bine.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Sip Coffee & Wine Bar (@sip.coffee.and.wine)

Marius Tudosiei a anunțat pentru acest weekend un meniu special gândit de Florii la Băcănia Veche – Delicatese & Grădină (Dacia 25).

„Așa cum facem la fiecare final de lună, pentru că simțim nevoia să celebrăm peștele local, care este – din punctul meu de vedere – mult mai ofertant decât orice pește oceanic. Sigur, apelăm și la cel de import, din măcar șase motive, însă când e să vrem să mâncăm un pește proaspăt și bun, tot la al nostru ne e gândul… Mi-ar plăcea să îl văd însă mai des în restaurantele românești”, scrie Marius pe pagina sa.

Așadar, iată ce găsești în meniul de Florii de la restaurantul de pe Dacia 25: Borș de hribi cu păstrăv afumat, Scrumbie de Dunăre la grătar, Pastă de pește ca pe vremuri, Saramură de crap cu mămăligă.

De trecut e și pe la Acuarela (Polonă 40), pentru că au scos umbrelele colorate pe terasă, ei fiind primii care au adus acest concept în România, în 2013. De asemenea, au pus și de socată, dacă ești fan al acestei băuturi delicioase.

Că tot vorbeam mai devreme de pește, la Beans&Dots de la MARe (Primăverii 15) are loc în acest weekend un Brunch de Florii, unde chef Alex Petricean va pregăti preparate din pește. Meniul sună astfel: Salată de icre de crap și știucă la un loc, Turtă la tigaie cu ceapă, Borș de pește; Salată de ierburi și flori primăvăratice, Pește de captură în mălai cu mujdei de primăvară, Mămăliguța pescarului trasă în unt și Plăcintă Dobrogeană cu urdă și stafide. Totul costă 180 de lei, iar băuturile nu sunt incluse.

E cazul să aflăm și de un loc nou deschis în oraș, nu? Pe strada Negustori, proaspăt renovată, ca parte din viziunea unui nou Centru Vechi, s-a deschis de foarte curând localul Suta de grame (Negustori 21).

Citește articolul pe hotnews.ro

Lasă un răspuns