Cât costă să-ți faci vacanța de Paște în cele mai importante zone turistice din România și trendurile anului 2024

Via: hotnews.ro

Prețurile la cazare au crescut cu până la 15% față de anul trecut, iar media unui sejur de trei zile de Paște pentru un cuplu se încadrează între 400 și 500 de euro, explică pentru HotNews.ro consultantul în turism Traian Bădulescu.

O tânără își face un selfie lângă e procesiune de Paște în BucureștiFoto: Lucian Alecu / Shutterstock Editorial / Profimedia

În 2024, vacanța de Paște poate fi conectată cu ziua liberă de 1 Mai, acesta fiind un motiv în plus pentru mulți români să dorească să petreacă câteva zile departe de casă.

Cu ajutorul consultantului în turism Traian Bădulescu încercăm să vedem ce opțiuni au românii care vor să plece în vacanță în aceste zile, care sunt cele mai căutate destinații din România și care sunt prețurile acestora.

Tendință: Vacanțe mai lungi de Paște și vizitarea unor orașe istorice precum Brașov, Sibiu sau Iași

„În ultimii ani, preferințele turiștilor români de Paște au avut câteva schimbări notabile”, spune Traian Bădulescu. În primul rând, din ce în ce mai mulți au ajuns să aprecieze destinațiile locale, și au ales să petreacă Paștele în orașe istorice din țară, cum ar fi Sibiu, Brașov, Cluj-Napoca sau Iași, unde găsesc atât tradiții religioase autentice, cât și evenimente culturale speciale.

„Turiștii români doresc să se implice în obiceiurile locale, să participe la slujbele religioase și să guste bucate tradiționale de Paște”, adaugă consultantul în turism.

De asemenea, mulți se îndreaptă către stațiuni balneare, mănăstiri sau sate pitorești, locuri unde se pot reconecta cu natura.

„Oamenii încep să-și planifice vacanțe mai lungi în perioada Paștelui. De la escapade de weekend prelungite până la concedii de o săptămână, turiștii caută să-și extindă experiența de călătorie, mai ales că există o punte de zile libere între 1 Mai și Paște”, precizează expertul.

Un interes crescut pentru litoral, dar și pentru stațiunile montane

Vama Veche, minivacanță, aprilie 2023. FOTO: Inquam Photos / Alex Nicodim

„Creșterea este mai mare pentru litoral, față de anul precedent, ținând cont și de puntea dintre 1 Mai și Paște, însă mai mulți turiști aleg stațiunile montane, mai ales că avem astfel de stațiuni aproape în toate regiunile țării”, spune Traian Bădulescu.

Iată câteva dintre destinațiile locale preferate: Predeal, Poiana Brașov, Sinaia, Păltiniș, zona Bran – Moieciu – Fundata, Bucovina, Maramureș, Mărginimea Sibiului, Oltenia de sub Munte (partea de deal și montană a județelor Vâlcea, Gorj și Mehedinți), Neamț, Vrancea sau Delta Dunării.

Stațiunile balneoclimaterice sunt și ele în topul preferințelor, completează specialistul, de la Băile Felix (cea mai modernizată și căutată stațiune), Călimănești-Căciulata, Băile Herculane (probabil cea mai veche stațiune balneară din Europa, dacă nu chiar din lume), la Sovata, Covasna și Vatra Dornei.

„De asemenea, atrag marile orașe ale țării, dintre care enumerăm București (pentru cei din alte regiuni ale țării), Brașov (poate cel mai turistic oraș mare al țării, cu excepția Capitalei), Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea, Timișoara, Iași, Craiova sau Constanța.

Citește articolul pe hotnews.ro

Lasă un răspuns