Procesul fraților Tate poate începe. Tribunalul București a constatat legalitatea rechizitoriului DIICOT

Via: hotnews.ro

Tribunalul București a respins vineri, 26 aprilie, drept neîntemeiate cererile și excepțiile invocate de Andrew și Tristan Tate, precum și de cele două complice ale lor, și a dispus că procesul în care cei patru sunt acuzați de trafic de influență poate începe. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Tristan si Andrew TateFoto: Inquam Photos / George Calin

„În baza art. 345 alin.1 C.proc.pen. respinge ca neîntemeiate cererile şi excepțiile formulate de inculpații TATE III EMORY ANDREW, TATE TRISTAN, NAGHEL GEORGIANA-MANUELA şi RADU ALEXANDRA-LUANA. În baza art. 346 alin. 2 C.proc.pen. constată competenţa şi legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 1305/D/P/2022 din data de 15.06.2023 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – DIICOT – Structura Centrală, Secţia de Combatere a Criminalităţii Organizate, prin care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpaților”, a decis Tribunalul București.

„Constată legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală și dispune începerea judecății în cauză”, se menționează în decizia judecătorilor publicată pe portalul justiției.

Avocații inculpaților au acum trei zile la dispoziție pentru a depune apel.

Frații Tate, trimiși în judecată de DIICOT pentru trafic de persoane, grup infracțional și viol

Frații Andrew și Tristan Tate și cele două complice au fost trimiși în judecată în iunie 2023 pentru constituirea unui grup infracțional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar și al altor state, precum Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, a infracțiunii de trafic de persoane.

Procurorii au efectuat cercetări privind implicarea celor patru în săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane în formă continuată (față de fiecare inculpat în parte au fost reținute astfel: patru acte materiale, trei acte materiale, şase acte materiale și, respectiv, cinci acte materiale raportat la numărul de persoane vătămate), viol în formă continuată (două acte materiale), acces ilegal la sistem informatic, alterarea integrității datelor informatice, instigare la lovire sau alte violențe și lovire sau alte violențe.

DIICOT a precizat că grupul infracțional s-ar fi constituit la începutul anului 2021, scopul fiind traficarea de persoane pe teritoriul României, dar şi al altor țări.

„Persoanele vătămate au fost recrutate de cetățenii străini, prin inducere în eroare cu privire la intenția de a întemeia o relație de căsătorie/concubinaj și existența unor sentimente reale de iubire (metoda loverboy). Acestea au fost ulterior transportate și adăpostite în imobile din județul Ilfov unde, prin exercitarea de acte de violență fizică și constrângere psihică (prin intimidare, supraveghere constantă, controlul și invocarea de pretinse datorii), au fost exploatate sexual de membrii grupului prin obligarea la manifestări pornografice în vederea producerii și difuzării prin intermediul unor platforme de socializare de materiale având un astfel de caracter. Cele 7 persoane vătămate identificate pe parcursul urmăririi penale au fost supuse la executarea unei munci, în mod forțat, în scopul obținerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani încasate ca urmare a accesării materialelor de către utilizatorii platformelor”, potrivit comunicatului DIICOT.

Citește articolul pe hotnews.ro

Lasă un răspuns