Stimularea dezvoltării durabile și a creșterii economice a Bucureștiului: abordarea One United Properties

Via: hotnews.ro

​Conform proiecțiilor The Economist, România va continua să aibă una dintre cele mai mari rate de creștere economică din UE până în 2028, iar capitala noastră se află în fruntea acestei traiectorii. Bucureștiul este atractiv nu doar pentru semnificația sa istorică, ci și pentru potențialul său ca centru al inovației, de business sau cultural. Este a șasea cea mai mare capitală europeană și, istoric, contribuția Bucureștiului la PIB-ul național a depășit 28%, prin urmare, anul acesta este estimat ca PIB-ul Capitalei să fie de aproximativ 98 de miliarde de euro. Acest lucru face ca economia Bucureștiului să surclaseze alte economii ale unor țări din regiune, precum Croația, Serbia sau Slovenia.

Stimularea dezvoltării durabile și a creșterii economice a BucureștiuluiFoto: One United Properties

În acest peisaj care continuă să demonstreze potențialul orașului, investițiile pe care le face sectorul privat joacă un rol crucial în conturarea identității moderne a Bucureștiului. Printre investitori, One United Properties, (BVB: ONE), principalul investitor și dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din România, se evidențiază ca un pionier care a setat, încă de la început, noi standarde în ceea ce privește dezvoltarea imobiliară, sustenabilitatea și regenerare urbană. Fondată în 2007 de Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, compania a devenit sinonimă cu excelența, remodelând aspectul și condițiile de locuire sau de muncă din zone emblematice ale orașului prin abordarea sa inovatoare.

Ridicarea standardelor în sectorul imobiliar și regenerarea urbană

Angajamentul One United Properties față de excelență este demonstrat de portofoliul său diversificat de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri, mixte și comerciale. Ca direcție strategică, dezvoltatorul a ales să revitalizeze zone abandonate din oraș și să le transforme în comunități dinamice, introducând tendințe imobiliare de ultimă generație pe piața locală. De la comunități exclusiviste precum One Peninsula, la dezvoltări iconice precum One Verdi Park sau cu funcțiuni multiple ca One Floreasca City și One Cotroceni Park, obiectivul companiei este evident axat pe a îmbunătăți comunitățile existente și pe a construi altele noi, dezvoltând clădiri de calitate, eficiente energetic și generând creștere pe termen lung pentru acționari, clienți, dar și comunitatea locală în ansamblu.

Numai anul trecut, livrările companiei le-au depășit pe cele din toți anii anteriori din istoria sa, dezvoltatorul consolidându-și astfel poziția pe piață. Cu un deficit rezidențial estimat la 200.000 de unități și capitalul său depășind PIB-ul țărilor din Europa Centrală și de Est, România prezintă o dinamică promițătoare a pieței rezidențiale, ceea ce a determinat One United Properties să se concentreze pe Zona Metropolitană București. Finalizarea în 2023 a patru dezvoltări importante, inclusiv One Cotroceni Park, One Verdi Park, One Floreasca Vista și One Timpuri Noi, nu numai că îmbogățește peisajul arhitectural al Bucureștiului, ci contribuie și la prosperitatea sa economică. Valoarea totală brută a dezvoltării portofoliului rezidențial și comercial al companiei care era în construcție în 2023 depășește 1,5 miliarde de euro.

Investiții în infrastructură și focus pe sustenabilitate

Dincolo de a construi clădiri, One United Properties participă la îmbunătățirea comunității locale prin investiții în infrastructură și amenajări ale spațiilor din proximitatea dezvoltărilor, promovând un model de dezvoltare holistică.

Citește articolul pe hotnews.ro

Lasă un răspuns